Zoek
Sluit dit zoekvak.

RINGEN

Voor je gaat meten

Voordat je met je metingen begint, kies je de vinger waarop je de ring wilt dragen. De vingers van je dominante hand zijn meestal groter dan die van je niet-dominante hand, dus houd daar rekening mee bij het meten van je ringmaat.

Koud weer kan ervoor zorgen dat je vingers iets krimpen, terwijl warmte- of waterretentie (veroorzaakt door voedsel of medicijnen) zwelling van de vinger kan veroorzaken.

1 . Meet een bestaande ring
De makkelijkste manier om de maat van een ring op te meten is door een bestaande ring te meten. Dit kunt je doen doormiddel van de binnenkant/binnendiameter met een lineaal op te meten.

2. Meet de omtrek van de vinger
Een andere manier om de ringmaat te bepalen is door het opmeten van uw vinger. Hiervoor kunt u het beste een traditioneel meetlint gebruiken. Of bijvoorbeeld met een touwtje welke u daarna naast een liniaal legt.

ARMBAND

Voor je gaat meten

Armband maten worden altijd weergegeven in centimeters. Hier kan je bepalen wat je zelf prettiger vind zitten. Een wat lossere armband of juist wat strakker, iedereen draagt zijn armband anders.

1. Meet een bestaande armband
De makkelijkste manier is om een van je goed passende armbanden op te meten. Je kunt dit doen door met een lineaal de lengte van de armband te meten van het begin van het slot, tot waar het armband dichtgaat.

2. Meet de omtrek van uw pols
Een andere manier om de armbandmaat te bepalen is door het opmeten van uw pols. Hiervoor kunt u het beste een traditioneel meetlint gebruiken. Of bijvoorbeeld met een touwtje welke u daarna naast een liniaal legt.

Zilveren armbanden:
Meet de omtrek van uw pols direct onder het knobbeltje aan de kant van uw pink. Tel hier vervolgens 2 centimeter bij op en je hebt de standaard armbandmaat. Is je polsomtrek dus 17 centimeter, dan is je armbandmaat 19 centimeter.

Lederen armbanden:
Meet de omtrek van uw pols direct onder het knobbeltje aan de kant van uw pink. Tel hier vervolgens 1 centimeter bij op en je hebt de standaard armbandmaat. Is je polsomtrek dus 17 centimeter, dan is je armbandmaat 18 centimeter. Omdat leren armbanden wat strakker horen te zitten, is het +1 cm in plaats van +2 cm.